Péntek Károly lett a 13. Országos Fiatal Vállalkozói Díj nyertese

A Fiatal Vállalkozók Hete keretén belül adták át a 13. Országos Fiatal Vállalkozói Díjat. Ezzel az elismeréssel a Fiatal Vállalkozók Országos Szövetsége minden évben azt a 18-40 év közötti vállalkozót tünteti ki, aki fiatal kora ellenére komoly értéket teremt pénzügyileg és társadalmilag egyaránt. Az Év Fiatal Vállalkozója díj 2021-es nyertese ezúttal egy mára milliárdos cégcsoportot felépítŇĎ zalaegerszegi polihisztor, Péntek Károly, a Windoor cégcsoport tulajdonosa lett.

A hazai fiatal vállalkozók számára elnyerhetŇĎ legfontosabb elismerés birtokosa amellett, hogy egy teljes éven át példaképként és nagykövetként szolgálhat több százezer hazai fiatal vállalkozó számára, megannyi lehetŇĎség kihasználásával segítheti elŇĎ mind a cégcsoport, mind saját szakmai fejlŇĎdését. Az Év Fiatal Vállalkozója díjat a HRP Europe Kft. támogatta.

 

Péntek Károly, a Windoor cégcsoport tulajdonosa Zalaegerszegen született, ott vállalkozik és ma is ott él családjával. Igazi lokálpatriótaként hisz benne, hogy a saját környezetben való mŇĪködés is hozzásegítette ahhoz, hogy kiemelkedŇĎt alkosson. Kitartását a sportszeretetének köszönheti, többször is teljesítette a maratoni távot. ElsŇĎ vállalkozását 22 évesen, lelkes friss diplomásként alapította, s nyílászárók forgalmazásával és beépítésével kezdett foglalkozni.

 

 

Vállalkozásai ma már közel 2,5 milliárd forintos árbevételt hoznak, miközben közel 70 család számára biztosítanak megélhetést. 2019-ben új piac felé nyitott, szabadidŇĎközpontot fejlesztett, a koronavírus alatt pedig két új céget is alapított: autómosót, autószalont és szervizt épített a válság kellŇĎs közepén. Károly egy igazi modernkori polihisztor lenyŇĪgözŇĎ életúttal, sikereirŇĎl pedig biztosan fogunk még hallani az elkövetkezendŇĎ évek során.

 

Az Országos Fiatal Vállalkozói Díjat legutóbb Zajdó Csaba, az Innonic Group és a Shoprenter tulajdonosa vehette át. A debreceni üzletember cégcsoportja által mŇĪködtetett áruházakon keresztül realizálódik a teljes magyar internetes kereskedelem több mint 20%-a. Megoldásaikat több mint 65.000 kereskedŇĎ használja világszerte. Díjazása óta többször cikkezett róla a Forbes, sŇĎt egy nagybefektetŇĎ is beszállt mellé.

 

A FIVOSZ és a JEUNE közös, az Év Leginnovatívabb Üzletfejlesztési Projektje különdíját a Hungarian Startup University Program kapta. A díjat Alberto Carvalho Neto úr, a JEUNE elnöke adta át Kölkedi Krisztiánnak, az Express Innovation Agency vezérigazgató-helyettesének, a HSUP egyik megálmodójának és alapítójának.

 

A Fiatal Vállalkozók Hete Üzleti és Karriershow a hazai gazdasági utánpótlásnevelés kulcseseménye, ahol idén is közel 50 top vezetŇĎ osztotta meg tanácsait a vállalkozásban és karrierépítésben gondolkozó fiatalokkal. Az esemény elŇĎadásai korlátozott ideig még elérhetŇĎk a https://fiatalvallalkozokhete.hu weboldalon.

 
 
 

Kapcsolódó cikkek

 

Belépés

 

 

Regisztráció