Az LG új tévéivel sosem látott megoldások költöznek a nappaliba

Ha azt gondoltuk volna, hogy a tévék már nem képesek tovább fejlődni, hát tévedtünk. Mesterséges intelligencia, elképesztő grafikus teljesítmény és kábelmentes kialakítás – az LG legújabb televíziói számos felhasználási lehetőséget és minden eddiginél lenyűgözőbb vizuális élményt kínálnak.

 

Hova fejlődhet még a kép és a hang?

 

Évről évre egyre élénkebb színeket, jobb felbontást, nagyobb kontrasztot és jobb hangminőséget ígérnek a gyártók, így felmerülhet a kérdés, hogy vajon szabad szemmel is feltűnik-e majd a különbség, amikor kijön egy új tévészéria. Az LG 2024-es SIGNATURE OLED M4 és OLED G4 készülékei esetében egészen biztosan látható lesz a különbség: az elődmodellekhez képest ugyanis 70 százalékkal jobb grafikus teljesítményt és 30 százalékkal gyorsabb feldolgozási sebességet ígérnek ezek a készülékek, méghozzá a mesterséges intelligencia támogatásával. A tévék képesek például önállóan, blokkokra osztva kezelni a kijelzőt, és ezeket a szekciókat külön vezérelni. Egy jelenet fényerősségének elemzése után önállóan finomhangolják a fényerő- és kontrasztbeállításokat, így tisztábban kivehető képeket láthatunk filmnézés vagy sportközvetítések közben.

 

Hasonlóan nagyot fejlődtek az LG 2024-es QNED televíziói is – ezekben szintén vadonatúj mesterséges intelligencia dolgozik, ami az elődmodellekhez képest 1,3-szor erősebb teljesítményt, 2,3-szeres grafikai tudást és 1,6-szor gyorsabb feldolgozási sebességet kínál.

 

Gyakran felmerülő nézői kritika a filmek hangzásával kapcsolatban, hogy a különböző hangeffektek és a zenei betétek lényegesen hangosabbak, mint a szöveges részek, ezért ez a különbség vagy zavaróvá válik, vagy folyamatosan kéznél kell, hogy legyen a távirányító, ha hirtelen változtatni kellene a hangerőn.  Ezt a problémát orvosolva az LG 2024-es OLED és QNED tévéiben az ún. AI Sound Pro funkció, ami a mesterséges intelligencia segítségével képes elkülöníteni a jelenetek beszédsávját az alapzajtól, és ez alapján javítani a párbeszédek tisztaságát. Ez azt jelenti, hogy a párbeszédek mostantól mindig jól kivehetőek és érthetőek maradnak.

 

 

Vezeték nélküli és falra simuló tévé

 

A 2024-es LG OLED széria a különleges dizájnmegoldások kedvelőinek is hoz újdonságokat. Az LG kábelmentes OLED M4 tévéje például idén már szélesebb méretválasztékban kapható lesz – a tévé különlegessége, hogy egy külső boxnak köszönhetően mindössze egy áramforrásra van szüksége a működéshez. A boxból a jel teljesen vezetékek nélkül jut el a tévéhez – ugyanolyan minőségben, mint ahogyan ez kábellel történne, így a nappali sokkal letisztultabb és elegánsabb megjelenésű lehet.

 

Ha lakberendezési szempontokról van szó, az LG G4 televíziók ultravékony, tökéletesen falra simuló tévéi elegáns megjelenésük miatt mindig nagy érdeklődésre tartottak számot – idén pedig új kiadás érkezik belőlük. Korábban kizárólag fali konzollal érkeztek a modellek, viszont a változatos igényekre reagálva a gyártó az idei G szériánál az 55 és 65 hüvelykes készülékek esetében lehetővé tette, hogy a felhasználók fali konzol helyett talpat választhassanak hozzájuk, amivel azok akár szekrényen vagy asztalon is elhelyezhető, így a tévé minden felhasználó számára a megfelelő helyre kerülhet a lakáson belül. 

 

Az LG 2024-es QNED tévéi a képernyőméretek széles skálájával fedik le a vásárlók különböző igényeit és preferenciáit: a széria legnagyobb modellje itthon a 86 hüvelykes képátlójú készülék, amelynek mérete teljesen magával ragadja a nézőket. Ezzel az óriási modellel a prémium LCD tévék piacán a nagyobb készülékek iránti növekvő keresletre reagált az LG. A televíziók széles választéka pedig a vásárlók számára számos olyan alternatívát is kínál – köztük a 43, az 50, az 55, a 65, a 75 és a 86 hüvelykes kijelzőket – amelyek között biztosan találunk olyan méretűt, ami megfelelően illeszkedik az adott szobába. Ezek a tévék ráadásul mindössze 29 mm-es mélységűek, így bármilyen otthonban letisztult, elegáns hatást keltenek. 

 

 

Rendszeresen frissülő megjelenés és funkciók

 

Egy modern tévé esetében fontos kérdés, hogy milyen a felhasználói felület megjelenése és mennyire szélesek, személyre szabhatóak az általa kínált lehetőségek. Az LG gondoskodik arról, hogy okostévéi mindig friss funkciókat kínáljanak: az idei OLED tévék tulajdonosai 2026-ban újabb rendszerverzióra frissíthetnek majd, és 5 évig, azaz 2029-ig minden évben megkapják majd a platform előző évi, újabb verzióját. Mindeközben a régebbi modellek tulajdonosai is jól járnak, hiszen új rendszer idéntől nemcsak a legújabb modellekhez jár: a 2022-es OLED készülékekig visszamenőleg minden felhasználó frissebb szoftvert kap. A 2023-as OLED tévék jövőre kapják meg a webOS24-et, a 2022-es készülékek tulajdonosai pedig szintén egy év csúszással, de hasonlóképp ingyenesen hozzájuthatnak újabb verziókhoz, így idén a 2023-as rendszerhez – ezeket pedig a gyártó szintén 5 éven át biztosítja számukra is, ezzel minden évben bővülnek majd a felhasználók rendelkezésére álló lehetőségek.

 
 
 

Kapcsolódó cikkek

 

Belépés

 

 

Regisztráció