A Cisco pereli az Apple-t az iPhone miatt

Steve Jobs két nappal ezelőtt jelentette be az elmúlt évek leginkább várt fogyasztói elektronikai készülékét, az iPhone-t, azonban máris perelik az Apple-t a márkanév jogtalan használata miatt.
Az amerikai számítógépgyártó ellen az iPhone márkanév jogos tulajdonosa, a Cisco Systems tegnap benyújtotta keresetét az egyik kaliforniai bíróságon. A világ legnagyobb távközlési és számítógéphálózat-építője ugyanis még 2000-ben felvásárolta az Infogear Technology céget, amely már évekkel azelőtt levédette a vita tárgyát képező nevet, a Cisco egyik leányvállalata, a Linksys pedig nemrég mutatta be ugyanezen névre keresztelt internetalapú telefonjait. A felperes képviselőinek elmondása szerint az amerikai számítógépgyártó megkereste őket az iPhone márkanév ügyében, azonban röviddel a Macworld konferencia előtt abbamaradtak a tárgyalások. Az Apple viszont úgy véli, hogy saját termékük merőben különbözik a Linksys-készülékektől, ugyanis azok VoIP-telefonok, míg ők egy multimédiás képességekkel felvértezett mobilt mutattak be.

Iparági elemzők azonban továbbra is úgy gondolják, hogy a két vállalat meg fog egyezni a márkanév használatát illetően, minek eredményeként a Cisco egy igen magas összeg ellenében megengedi majd az Apple-nek, hogy iPhone néven hozza forgalomba iPod-mobil hibridkészülékét.
 
 
 

Kapcsolódó cikkek

 

Belépés

 

 

Regisztráció