100 dolláros LG 3G mobiltelefon

Az LG nyerte azt a GSM Szövetség (GSMA) által kiírt pályázatot, amelyet egy az eddigi készülékeknél jóval olcsóbb harmadik generációs mobiltelefon kifejlesztésével és gyártásával kapcsolatban hirdettek meg.
A hírt hivatalosan a február 12-15. között megrendezésre kerülő barcelonai 3GSM Világkongresszuson jelentik majd be, ahol remélhetőleg a telefont is bemutatják majd. A győztes LG az előzetes értesülések szerint több milliós nagyságrendű megrendelésre számíthat, mintegy tucatnyi mobilszolgáltatótól, melyek név szerint a Cingular, a Globe Telecom, a Hutchinson 3G, a KTF, az MTN, az Orange, a Smart, a Telecom Italia, a Telefonica, a Telenor, a T-Mobile és a Vodafone. A szélesebb tömegeknek szánt 3G készülék ára 100 dollár körül lesz, ami jóval alatta marad az ilyen jellegű mobiltelefonok jelenlegi átlagárának. A gyors mobil internetet, e-mailt és videó-letöltéseket lehetővé tevő 3G technológia vártnál lassúbb elterjedésében jelentős szerepe van a készülékek viszonylagos drágaságának.

Szakértők szerint a mobiltelefon-gyártók a felhasználókkal ellentétben nem fogadják majd osztatlan lelkesedéssel a hírt, mivel az LG készüléke a mostaninál jóval lejjebb viheti a belépő szintű 3G telefonok átlagárát. A jelenlegi legolcsóbb 3G készülék a kínai Huawei 140 dolláros árú, Nagy-Britanniában forgalmazott telefonja. A GSMA korábban már két hasonló, olcsó mobilok gyártására vonatkozó „versenyt” is meghirdetett, és mindkettőt a Motorola nyerte. Ezeknek a telefonoknak döntő szerepük volt abban, hogy mára az alapkészülékek induló ára 30 dollár körül van. Az LG-nek viszont a várhatóan alacsony árrés ellenére most jó lehetősége kínálkozik arra, hogy valamit visszaszerezzen az utóbbi időben éppen az elsősorban drágább mobilok forgalmazása miatt folyamatosan apadó globális piaci részesedéséből.
 
 
 

Kapcsolódó cikkek

 

Belépés

 

 

Regisztráció