Megosztja az iPhone nevet a Cisco az Apple-lel

Az Apple és a Cisco megállapodásra jutottak a márkajogi vitában, s a jövőben mindkét vállalat használhatja az iPhone nevet.
A számítógépgyártó és a távközlési hálózatépítő képviselői bejelentették, hogy sikerült peren kívüli megegyezésre jutniuk, s ennek értelmében a jövőben mindkét vállalat forgalomba hozhat majd iPhone névre keresztelt termékeket.

Mint ismeretes, az Apple januárban bemutatta az elmúlt évek leginkább várt fogyasztói elektronikai készülékét, az érintőkijelzős iPhone-t, azonban röviddel ezután a márkanév jogos tulajdonosa, a Cisco benyújtotta keresetét Steve Jobs vállalata ellen. A világ legnagyobb távközlési és számítógéphálózat-építője ugyanis még 2000-ben felvásárolta az Infogear Technology céget, amely már évekkel azelőtt levédette a vita tárgyát képező nevet, a Cisco egyik leányvállalata, a Linksys pedig 2006 végén mutatta be ugyanezen névre keresztelt internetalapú telefonjait. A felperes képviselőinek elmondása szerint az amerikai számítógépgyártó megkereste őket az iPhone márkanév ügyében, azonban röviddel a Macworld konferencia előtt abbamaradtak a tárgyalások.

Az Apple-nek azonban sikerült elkerülnie a pereskedést, ugyanis kiegyezett a Ciscóval a márkanév használatát illetően, sőt a jövőben biztonsági és az interoperabilitást érintő kérdésekben is együttműködik majd a két vállalat. A felek a megállapodás részleteit nem hozták nyilvánosságra.

Az Apple nyáron piacra dobja az iPhone-t az Egyesült Államokban, Európában pedig a negyedik negyedévben kezdik meg annak forgalmazását.
 
 
 

Kapcsolódó cikkek

 

Belépés

 

 

Regisztráció