Interoute - Az első Terabites hálózat Magyarországon

Az Interoute, Európa legfejlettebb új generációs adat- és hanghálózatának tulajdonosa elsőként jelentette be az egy Terabit sávszélességet meghaladó kapacitású hálózatának üzembe helyezését Magyarországon. A megnövelt sávszélesség az új optikai technológia rendkívül gyors, mintegy három hónap alatt történő telepítésével jött létre. A fejlesztésnek köszönhetően a teljes pán-európai hálózat kapacitása megnőtt, így az Interoute szinte korlátlan sávszélességű hálózati szolgáltatások nyújtására képes az Európai Unió teljes területén.
A cég Európa szerte összesen több, mint 22 millió eurót fektetett a fejlesztésbe, hogy minden területen a lehető legmodernebb technológiával rendelkező beszállítókat -  hazánkban a Ciena CoreStream Agility-jét – alkalmazza. A fejlesztés lényege, hogy a felhasznált technológia 800 Gbps sebességű redundáns kapcsolatot biztosít, amely így összesen 1,6 Tbps sebességet jelent. A hálózati bővítés eredményeként az Interoute fennakadás nélkül képes több tíz Gbps sebességű távközlési kapcsolatot nyújtani hazánkból az EU bármely másik tagállama felé.

Az Interoute jelen hálózati fejlesztésének nagyságrendjét jól szemlélteti a következő összehasonlítás: a Microsoft különböző honlapjainak, mint pl. az MSN.com, a Live Search vagy a világ legelterjedtebb operációs rendszerének, a Windows-nak és a hozzá kapcsolódó összes irodai (Word, Excel, Power Point, stb.) és otthoni (Internet Explorer, Media Player, stb.) alkalmazásnak frissítései körülbelül 200 Gigabit forgalmat generálnak világszerte naponta. Az Interoute 1,6 Terabit/s kapacitású magyarországi halózata ennek az adatforgalomnak a nyolcszorosát is ki tudná szolgálni, amennyiben az teljes egészében hazánk felé irányulna.

A felhasznált technológia külön érdekessége, hogy nemcsak bérelt vonali jellegű szolgáltatást tesz lehetővé, hanem közvetlen Ethernet kapcsolat biztosítására is alkalmas - akár  több tíz Gbps sebességgel - így az Interoute még rugalmasabban tud nagy sávszélességű szolgáltatásokat nyújtani internet-szolgáltatókból, távközlési szolgáltatókból és nagyvállalatokból álló ügyfelei számára.

Érdemes továbbá kiemelni, hogy a több millió eurós fejlesztés nemcsak a kapacitásra van jótékony hatással, hanem a vállalat versenyképességét és szolgáltatásainak megbízhatóságát is tovább növeli. Az Interoute ennek a teljes Európai Unióra kiterjedő fejlesztésnek köszönhetően megelőzte összes olyan konkurensét – például a BT-t is – amelyek hasonló platform fejlesztését tervezik.
 
 
 

Kapcsolódó cikkek

 

Belépés

 

 

Regisztráció