Az F-Secure új domainnel tenné biztonságossá a pénzügyi weblapokat

Az F-Secure javaslatot tett az internetes egyedi azonosítók globális koordinációjáért felelős ICANN-nek (Internet Corporation for Assigned Names and Numbers) egy kizárólag a bejegyzett bankok és más pénzintézetek számára fenntartott .safe domainnév bevezetésére.
Az APACS, az angol pénzügyi szervezeteket összefogó szakmai szervezet szerint immár 17 millió ember intézi banki ügyleteit az interneten keresztül az Egyesült Királyságban, és ez a szám a következő években valószínűleg tovább fog nőni (forrás: az APACS „The way we pay bills” című jelentése, 2007. február). A trend a többi országban is hasonló. Az internetes banki felhasználók számával viszont a csalók száma is nő. Ezt bizonyítja, hogy 2005 első hat hónapjához képest az online banki ügyintézéssel kapcsolatos csalások száma 2006-ban 55 %-kal nőtt (forrás: az APACS „Latest figures show UK card fraud losses continue to decline in first six months of 2006” című sajtónyilatkozata, 2006. november).

Az F-Secure szakemberei úgy vélik, ha az ICANN bevezetné a .safe (esetleg .sure vagy .bank) domainnevet, amelyet csak bejegyzett pénzintézetek használhatnának, az-IT biztonsági megoldásokat szolgáltató vállalatok hatékonyabb szoftvereket tudnának fejleszteni a felhasználók védelmére. Az új domain a többi felsőszintű (top level) domainnévhez, például a .uk vagy a .gov nevekhez hasonlóan működne.
 
 
 

Kapcsolódó cikkek

 

Belépés

 

 

Regisztráció