Gyors és energia-hatékony Intel Xeon processzorok

Az Intel két új négymagos Xeon processzort vezetett be. Az új processzorok kiváló teljesítmény-energiahatékonysági kombinációt biztosítanak olyan árstratégiával, amelynek segítségével az üzleti élet is többmagos rendszerekre térhet át. Az új Intel Xeon 5365 és L5335 processzorok új virtualizációs képességeket is kínálnak.

 A lapkagyártó óriás szakemberei az Intel Xeon X5365 processzort elsősorban teljesítményigényes szerver- és munkaállomás-alkalmazásokat futtató vállalatok számára tervezték. Ez az iparág első olyan processzora, amely belefér a 120 wattos (hőtermelés TDP) kategóriába és 1333MHz-es FSB-vel (frontoldali busz) rendelkezik.

 Az Intel Xeon L5335 nagy teljesítményű négymagos processzort olyan szerverekhez tervezték, amelyek a rendelkezésre álló teret és energiát a lehető leghatékonyabban használják ki. A processzor 2,0GHz-es órajellel dolgozik, 1333MHz-es FSB-vel rendelkezik és 50W energiát igényel – ami 12,5W-ot jelent magonként.

 „Az Intel innovációi továbbra is lehetővé teszik számunkra, hogy a többmagos korszak úttörői legyünk és négymagos termékeket biztosíthassunk mindenkinek, akinek a legnagyobb teljesítményre és a legalacsonyabb energia-felhasználásra van szüksége!” – mondta Kirk Skaugen, az Intel Digital Enterprise Group (Intel Digitális Vállalat Csoport) működéséért felelős alelnöke, illetve a Server Platform csoport ügyvezető igazgatója. „Moore-törvénye, az Intel szilíciumos tervezési és gyártási technológiái, valamint a Core mikró-architektúra által még nagyobb előnyökhöz juttathatjuk a végfelhasználókat, az adott órajelű két- és négymagos Intel Xeon processzorok áregyenlőségével, amely így is tovább javítja a négymagos processzorok piaci helyzetét.

 Az új négymagos processzorok ideálisak párhuzamos tervezési és elemzési feladatokhoz, javítják a renderelési teljesítményt, és gyorsabb elemzéseket tesznek lehetővé az olyan iparágak számára, mint például a pénzügyi szolgáltatások szektora. Mind a két processzor kompatíbilis a meglévő Intel szerver platformokkal.

 A SPECint_rate_base2006 benchmark alapján a négymagos intel Xeon X5365 processzorra épülő Fujitsu-Siemens PRIMERGY RX300 szerver 98,9 pontot ért el, ami új világrekord. A A SPECjbb 2005 benchmark alapján a négymagos Intel Xeon X5365 processzorra épülő Dell PowerEdge 1950 szerver is megdöntötte a korábbi rekordot, másodpercenként 238,472  üzleti művelet elvégzésével.

 Az új processzorokat egy sor rendszergyártó támogatja, köztük olyanok, mint a Dell, a Fujitsu-Siemens, a HP, az IBM, az SGI, a SuperMicro, a Rackable Systems, a Verari és további 40 vállalat.

 Az Intel a korábbiakon túl olyan továbbfejlesztett technológiai képességeket épített az Intel X5365 és L5335 processzorokba, amelyek „áramvonalasítják” a virtualizációt és tovább javítják az energia-hatékonyságot. Az Intel virtualizációs technológiája mellett, amely javítja a virtualizációs megoldások hatékonyságát, és lehetővé teszik a 64-bites operációs rendszerek támogatását, a processzorok olyan új kiegészítésekkel rendelkeznek, amelyek biztosítják a virtualizáció megszakítás nélküli futtatását 32-bites Microsoft Windows operációs rendszeren.

 Az Intel biztosítani kívánja a rendszerintegrátorok számára az energia-hatékonysági követelményeknek való megfelelést és, hogy a végfelhasználók továbbra is kezelhessék teljes energia felhasználásukat – így az új processzorok új, rendszer-átlátható energia technológiával rendelkeznek, amely akár 50%-kal is csökkentheti az üresjárati energia-felhasználást.

 Amellett, hogy az Intel elérhetővé tette ezt a technológiát az új négymagos processzorokban, a vállalat szándékai szerint egész szerver processzor termékcsaládjában szeretné kihasználni ezt az alacsony energia-felhasználást.

 Az Intel Quad-Core Intel Xeon X5365 processzor (3,0GHz, 1333MHz FSB, 120W) ára 1000 darabos mennyiségben 1172 dollár, az Intel Quad Core Intel Xeon L5335 processzoré (2,0GHz, 1333MHz FSB, 50W) 380 dollár.

 
 
 

Belépés

 

 

Regisztráció