Egyéni hírportålt mindenkinek

A kĂ©zi hĂ­rszemlĂ©tƑl a kulcsszĂł alapĂș hĂ­rfigyelĂ©sig

Hosszabb szĂŒnet utĂĄn Ășjraindult MagyarorszĂĄg elsƑ hĂ­rszemlĂ©zƑ oldala, a HĂ­rek.hu. Az immĂĄr Web 2.0-ĂĄs technolĂłgiĂĄt alkalmazĂł ingyenes szolgĂĄltatĂĄs - tovĂĄbblĂ©pve a hĂ­rek testre szabĂĄsĂĄnak jelenlegi lehetƑsĂ©gein - egyedĂŒlĂĄllĂł mĂłdon kulcsszĂł alapĂș hĂ­rfigyelĂ©st is biztosĂ­t lĂĄtogatĂłi szĂĄmĂĄra.

7 Ă©ve, hazĂĄnk elsƑ hĂ­rböngĂ©szƑ Ă©s hĂ­rszemlĂ©zƑ oldalakĂ©nt indult ĂștjĂĄra a HĂ­rek.hu. Az oldal a lĂĄtogatĂłk szĂĄmĂĄra az akkor elĂ©rhetƑ online hĂ­rforrĂĄsokat szemlĂ©zte Ășgy, hogy a hĂĄttĂ©rben szerkesztƑk vĂĄlogattĂĄk Ă©s kategorizĂĄltĂĄk a fontos Ă©s Ă©rdekes hĂ­reket. 2003-ban mĂ©gis megszƱnt, az emberi munka jelentƑs költsĂ©gei Ă©s a viszonylag alacsony lĂĄtogatĂłi szĂĄm miatt egyszerƱen nem Ă©rte meg fenntartani az oldalt. AzĂłta a helyzet jelentƑsen megvĂĄltozott, hiszen az egyre bƑvĂŒlƑ netes olvasĂłtĂĄbor a hĂ­rportĂĄlok elszaporodĂĄsĂĄval pĂĄrhuzamosan az informĂĄciĂłk tömegĂ©vel talĂĄlkozik nap mint nap. Ennek köszönhetƑen egyre intenzĂ­vebb az igĂ©ny olyan oldalak irĂĄnt, ahol egy helyre lehet összegyƱjteni a fontosabb hĂ­reket. A rendelkezĂ©sre ĂĄllĂł korszerƱ internetes technolĂłgiĂĄk - Ă­gy pĂ©ldĂĄul a WEB 2.0 körĂ©be tartozĂł megoldĂĄsok - kiaknĂĄzĂĄsa rĂ©vĂ©n az egyĂ©ni informĂĄciĂłigĂ©ny mind eredmĂ©nyesebb kielĂ©gĂ­tĂ©se terĂ©n is Ășj lehetƑsĂ©gek nyĂ­lnak. Ennek megfelelƑen a HĂ­rek.hu most jelentƑs elƑrelĂ©pĂ©st tett a kulcsszĂł alapĂș hĂ­rszolgĂĄltatĂĄs bevezetĂ©sĂ©vel.

Teljesen egyedi témacsoportok


 „A mĂĄr hagyomĂĄnyosnak szĂĄmĂ­tĂł, de itthon mĂ©g kevĂ©ssĂ© elterjedt, testre szabhatĂł hĂ­rszemlĂ©zĂ©s bevezetĂ©se mellett a HĂ­rek.hu abban ĂșjĂ­t, hogy az olvasĂłk szĂĄmĂĄra biztosĂ­tja a kulcsszĂł alapĂș hĂ­rfigyelĂ©st, aminek segĂ­tsĂ©gĂ©vel teljesen egyedi tĂ©macsoportok hozhatĂłk lĂ©tre” - mondta Trentin TamĂĄs, a HĂ­rek.hu-t ĂŒzemeltetƑ HĂ­rek MĂ©dia ĂŒgyvezetƑje. Így a mĂ©diumok rovatstruktĂșrĂĄjĂĄt tĂŒkrözƑ klasszikus tĂ©makörök - mint pĂ©ldĂĄul informatika, gazdasĂĄg vagy Ă©ppen sport – mellett tetszƑlegesen szƱk, az egyĂ©ni informĂĄciĂłigĂ©nyt jobban tĂŒkrözƑ tĂ©mafigyelĂ©st is beĂĄllĂ­thatnak az olvasĂłk. MegadhatĂłk pĂ©ldĂĄul a konkurens cĂ©gek- vagy sztĂĄr kedvencek nevei, de akĂĄr a hobbik körĂ© is – pĂ©ldĂĄul Forma 1, wellnes, vagy Ă©ppen asztrofizika – is felĂ©pĂ­thetƑ egy-egy hĂ­rcsatorna. „Ennek köszönhetƑen a lĂĄtogatĂłknak nem kell azzal tölteniĂŒk idejĂŒket, hogy a szĂĄmukra Ă©rdektelen hĂ­rek között kutassĂĄk a leginkĂĄbb Ă©rdekeset. A HĂ­rek.hu – a kulcsszĂł alapĂș hĂ­rfigyelĂ©s rĂ©vĂ©n - ĂĄtadja az olvasĂł kezĂ©be a szerkesztĂ©s jogĂĄt” – mondta Trentin TamĂĄs. „Így minden internetezƑ teljesen egyedi, szemĂ©lyes hĂ­rlapot lĂĄtogathat. Olyan ez, mintha a vĂĄsĂĄrlĂłk az ĂșjsĂĄgosnĂĄl az aktuĂĄlis egyĂ©ni igĂ©nyeik alapjĂĄn összevĂĄgott lapot vehetnĂ©nek a kezĂŒkbe, ami kizĂĄrĂłlag a szĂĄmukra fontos cikkeket tartalmazza” – tette hozzĂĄ az ĂŒgyvezetƑ.
A szolgĂĄltatĂĄst ĂŒzemeltetƑ HĂ­rek MĂ©dia a HĂ­rek.hu elindulĂĄsĂĄt online kampĂĄny keretĂ©ben nĂ©pszerƱsĂ­ti, melynek központi tĂ©mĂĄjĂĄt a közelmĂșltbĂłl szĂĄrmazĂł megdöbbentƑ hĂ­rek adjĂĄk.

KapcsolĂłdĂł webcĂ­mek:

A HĂ­rek.hu honlapja: www.hirek.hu
A HĂ­rek MĂ©dia honlapja: www.hirekmedia.hu

 
 
 

Belépés

 

 

RegisztrĂĄciĂł