Magyarországon kevesebben használják munkájukhoz a számítógépet

Magyarországon jóval kevesebben használják munkájukhoz a számítógépet, mint az Európai Unió átlaga - ismertette Jorma Karppinen, az élet- és munkakörülményekkel foglalkozó európai alapítvány igazgatója kedden sajtótájékoztatón Budapesten.

Elmondta: Magyarországon a munkavállalók 29,4 százaléka használja munkájához a számítógépet, az EU-15 országaiban 49,8 százalék, és még a 2004-ben csatlakozott EU-10-ek átlaga is 32,9 százalék.

A munkakörülményeikkel elégedett munkavállalók aránya viszont Magyarországon nem sokkal különbözik az EU-15 országokban és az EU-10 államokban tapasztaltaktól. Az alapítvány reprezentatív felmérése szerint a magyar munkavállalók 75,9 százaléka elégedett munkakörülményeivel, az EU-15 országokban 84,8 százalék, az EU-10 országokban 77,2 százalék.

Magyarországon több női vezetőt feltételez a felmérés, mint a közösségi átlag. A magyar munkavállalók 30,6 százaléka nyilatkozott úgy, hogy közvetlen főnöke nő, az EU-15-öknél 23,9 százalék, az EU-10 országaiban 28,3 százalék.

A munkatársi szolidaritás erősebb Magyarországon, mint a közösségben általában. A magyar munkavállalók közül 79,9 százalék nyilatkozott arról, hogy számíthat munkatársai segítségére, az EU egészében az átlag 67,6 százalék.

 
 
 

Belépés

 

 

Regisztráció