Ericsson: mobil szélessávú kísérleti projekt Bangladesben

Az Ericsson kísérleti projektet indít Bangladesben annak bemutatására, hogyan fejleszthető egy ország termelékenysége és lakóinak életminősége a 3G/HSPA technológia által lehetővé tett nagysebességű internetszolgáltatásokkal.

Az úttörő projekt - neve Alokito Bangladesh (felvilágosult Banglades) - részét képezi a nagysebességű internet-hozzáférés és számos továbbfejlesztett szolgáltatás köztük a mobil egészségügy és a mobil tanulás. Az Ericsson szeretné bemutatni, hogyan válhat a technológia a társadalmi és gazdasági fejlődés fontos katalizátorává, egy fejlődő piac digitális megosztottságának áthidalásával. A projekt a főváros, Dakka térségében, augusztus elejétől október végéig tart.

A próbaprojekt bemutatja az m-tanulást, ahol egymástól földrajzilag nagy távolságra lévő  osztályokban interaktív órákat tartanak a „távtanárok”. A mobil egészségügy pedig a táv-egészségügyi szolgáltatásokban rejlő lehetőségeket illusztrálja. Hangsúlyozza az alapszolgáltatások eljuttatásának potenciális előnyeit olyan közösségekhez, amelyek jelenleg nélkülözni kénytelenek azokat. A próbaprojekt további szolgáltatásai közé tartozik az m-felügyelet, valamint a videohívás és -szórakozás.

 
 
 

Kapcsolódó cikkek

 

Belépés

 

 

Regisztráció