Vodafone: új generációs IP-gerinchálózat a Ciscótól

A magyarországi mobilinternet-piac növekedése rekordokat döntött az elmúlt hónapokban. A Vodafone meghatározó szereplője az adatpiacnak, 2009 márciusa óta második az aktív felhasználók számát tekintve és első az átlagosan felhasznált adatforgalom szempontjából.

A Vodafone az ügyfelek növekvő igényeinek kiszolgálását szem előtt tartva a Cisco gerinchálózati megoldása mellett döntött. A sikeres bevezetés óta a mobilinternet-forgalom központi továbbítását a leginnovatívabb technológiát jelentő Cisco IP NGN (IP Next Generation Network, azaz IP alapú új generációs hálózat) bonyolítja le. A Cisco IOS XR rendszer legnagyobb előnye, hogy képes külön kezelni a különböző adat és hangszolgáltatásokat. Ezzel csúcsidőszakokban is garantált sávszélességet tud biztosítani a Vodafone mobil internetes ügyfeleinek, miközben a lehető leggazdaságosabb üzemeltetést teszi lehetővé. A Vodafone számára kiemelten fontos szempont volt, hogy a Cisco által szállított technológia rendkívül magas rendelkezésre állást biztosít, s ezzel tartósan tudja a megszokott magas színvonalat nyújtani.

A Vodafone élenjár a magyarországi mobilinternet széleskörű elterjesztésében – ennek elismeréseként már két alkalommal nyerte el a Cisco Navigátor vándordíját. Ezzel a díjjal a Cisco azon ügyfeleit tűnteti ki, akik megoldásaikban a leginkább ötvözik a modern technológiák nyújtotta lehetőségeket és a hatékonyságot. A két cég együttműködését hosszútávon tovább erősíti a magyarországi mobilinternet szolgáltatások elterjesztésére vonatkozóan.

 
 
 

Kapcsolódó cikkek

 

Belépés

 

 

Regisztráció