Környezetvédelmi projekt LLP rendszerekkel

A Csepel-szigeten épülő Budapesti Központi Szennyvíztisztító Telep az LLP Hungary által bevezetett pénzügyi és karbantartási megoldásokat használja üzleti folyamatainak támogatásához.

A 249 millió eurós beruházás előkészítését és üzemeltetését a BKSZT Kft. végzi. A telep 2010-től a főváros szennyvízének 95 százalékát fogja biológiailag tisztítani, mely Budapest közel 1,6 millió lakosára jutó szennyvíz nagy részét jelenti.

Az LLP Hungary az Infor FMS SunSystems pénzügyi rendszert vezette be, amely átfogó funkcionalitást kínál a könyvelés és számlázás, a riportolás és a kontrolling terén, beleértve a beszerzési folyamat integrált módon történő kezelését is. A BKSZT három meghatározó tulajdonosát eltérő riportolási igény jellemzi, mind az időbeli ütemezést, mind az információs tartalmat tekintve, ezért ez a szempont kiemelten fontos volt a választás során. „A jelentések elkészítését az Infor FMS SunSystems alapértelmezésben támogatja, a bevezetés során itt nem volt szükség testreszabásra” – mondta Soltész Norbert, a BKSZT pénzügyi és adminisztratív igazgatója. „A tulajdonosi kör igényei szerinti riportoláshoz viszont paramétereztük a rendszer budgeting funkcióját, amely a napi tényadatok alapján számítja a költségvetés realizálását az adott időszakra”.

A BKSZT műszaki nyilvántartásának és karbantartásának informatikai támogatását az Infor EAM rendszere végzi, amelynek segítségével összesen 2700 eszköz (szivattyúk, centrifugák, légbefúvók stb.) megelőző és hibaelhárító karbantartását fogja menedzselni. A kezelt berendezés állomány méretét tekintve az egyik legnagyobb adatbázissal működő ilyen alkalmazás lesz Magyarországon.

Az alkalmazás segítségével a BKSZT minden részletre kiterjedő képet kap a telepített berendezésekről, azok elhelyezkedéséről és az üzembe állítás időpontjáról Az Infor EAM a futott üzemórák és az eltelt időintervallum függvényében, a felvitt eszközdokumentáció alapján automatikusan jelzi, hogy mikor esedékes az ütemezett karbantartás, az milyen feladatokat jelent, és az ezekhez szükséges emberi és anyagi erőforrások feladatokhoz rendelését, a tervezést is hatékony módon segíti.

 
 
 

Kapcsolódó cikkek

 

Belépés

 

 

Regisztráció