iPad-konkurens Asus Tegra tablet júniusban

Az Asus hivatalosan bejelentette, hogy a cég a júniusi tajpeji Computex kiállításon mutatja majd be nVidia Tegra processzoros Eee Pad mini-tablet PC-jét.

Az Eee Pad egyértelműen egy iPad-konkurens készülék, amelynek fő jellemzői a már említett, integrált grafikus magot tartalmazó nVidia Tegra CPU, valamint a Google Android operációs rendszere. A tajvani gyártó igyekezett olyan funkciókkal is felruházni a kisméretű táblagépet, amelyek az Apple iPad-ről hiányoznak. Ilyenek az USB portok, a beépített webkamera, valamint az Adobe Flash szoftverének támogatása.

Az nVidia Tegra 600 és 650 lapkák egy ARM 11-es CPU magot, egy Nvidia GPU-t, egy multimédia csipet, rendszermemóriát, valamint összekötő áramköröket tartalmaznak, aprópénznyi felületen. A gyártó szerint a magas fokú integráció a hordozhatóság szempontjából kulcsfontosságú energiatakarékosságot, illetve viszonylag alacsony árat eredményez a csipeket tartalmazó készülékeknél. Az Asus Eee Pad ennek ellenére valószínűleg nem lesz olcsó, elemzők szerint nagyjából 500 dollárba fog kerülni és július végétől lesz kapható.

 
 
 

Kapcsolódó cikkek

 

Belépés

 

 

Regisztráció