Videokonferencia-lehetőséggel bővül a Skype

Videokonferencia-lehetőséggel bővül a Skype internetes telefon. Az egyszerre legfeljebb öt résztvevő csoportos beszélgetését lehetővé tévő szoftver próbaverziója a jövő héttől lesz elérhető.

A bétaverzió egyelőre ingyen tölthető le, azonban három-négy hónap múlva a végleges változatot más újdonságokkal együtt csak előfizetéssel lehet majd használni - mondta Neil Stevens, a Skype üzleti megoldásokért felelős igazgatója.

A videokonferencia-lehetőség egyelőre a Windows-alapú számítógépeken lesz elérhető, a Mac-es verzió várhatóan a nyár végén jelenik meg.

A Skype 560 millió felhasználójának a világon bárhol az internetre kapcsolódó számítógépek között ingyenes beszélgetésre van lehetősége, beleértve a konferenciahívásokat és a két résztvevős videotelefonálást. A vezetékes telefonokra indított hívásokra pedig a hagyományos telefonálási költségek töredékéért van lehetőség.

Az eBay tavaly mintegy 2 milliárd dollárért, azaz csaknem 432 milliárd forintért adta el a Skype-ot egy befektetői csoportnak, amelynek tagjai között vannak a szoftver egykori létrehozói is.

A Skype csütörtöktől az előfizetéses konstrukcióban elérhető kedvezményes hívási tarifákat az eddigi 40 országról több mint 170 országra terjeszti ki. Ennek alapján a felhasználók maguk dönthetik el, hogy melyik országban melyik szolgáltatót kívánják olcsóbban hívni.

 
 
 

Kapcsolódó cikkek

 

Belépés

 

 

Regisztráció