A jövő héten bemutatkoznak a Nokia új csúcsmodelljei és a megújult Symbian

A Nokia a jövő héten nagyszabású sajtótájékoztatón mutatja be az év végi szezonra szánt okostelefonjait, illetve az új, kijavított kezelőfelülettel ellátott Symbian 3 operációs rendszert, amelyektől pozíciói visszaszerzését reméli a cég.

A még mindig piacvezető finn mobilóriás mindeddig nem igazán tudott válaszolni az iPhone, a Blackberry mobilok és legújabban az Android-rendszerű készülékek részéről érkező kihívásokra. Ennek okai a megfelelő, divatos, érintőképernyős okostelefonok, illetve a versenyképes szoftverplatform hiánya; a jövő heti sajtótájékoztató éppen arra szolgál, hogy bemutassa, mire készül a Nokia ezeken a területeken.

A Reuters értesülése szerint az idei londoni Nokia World eseményen startol majd a nagyméretű érintőképernyő mellett teljes kicsúsztatható billentyűzettel is ellátott E7, amelyet a társaság következő csúcsmodelljének szánnak. A szétcsúsztatható mivolta ellenére is csupán 1,38 cm vastag készülékben állítólag már 1 GHz-es processzor dolgozik majd, beépített memóriája pedig eléri a 16 GB-ot. A titokzatos N7 mellett látható lesz az első Symbian 3 operációs rendszerű Nokia mobil, az áprilisban bemutatott N8 is, amely 12 megapixeles kamerájával kitűnik a mezőnyből, ugyanakkor CPU-ja valamivel kisebb teljesítményű, mint a rivális iPhone-é vagy az Android-os Samsung Galaxy S-é.

A legnagyobb várakozás az új Symbian platform bemutatóját előzi meg, ugyanis a készülékek sikere nagyban ezen áll vagy bukik. Márpedig az N8-cal együtt áprilisban demonstrált verzió kezelőfelülete nem nyerte meg sem a szakemberek, sem a sajtó tetszését, így nem véletlen, hogy a készülék startját augusztusról szeptember végére halasztotta a Nokia. Az E7 egyébként a hírek szerint novembertől lesz kapható, remélhetőleg egy valóban megújult Symbian 3 interfésszel.
 

 
 
 

Kapcsolódó cikkek

 

Belépés

 

 

Regisztráció