Valós idejű analitikai céleszköz az SAP-tól

Az SAP AG bejelentette, hogy elkezdte a SAP HANA (SAP High-Performance Analytic Appliance) forgalmazását. Az SAP HANA valósidejű in-memory eszköz segítségével a szervezetek képesek nagy számú, és részletes információkon alapuló üzleti műveleteik valós idejű elemzésére.

Az in-memory technológia lényege, hogy az adatok a memóriában tárolódnak, így az elérés és elemzés azonnali. A megoldás platformfüggetlen, és bármilyen forrásból származó nagytömegű adatok analizálására alkalmas.

Az SAP a HANA-val egyidőben mutatta be az első, ezen megoldásra tervezett üzleti intelligencia alkalmazását, a stratégiai munkaerőtervezést megkönnyítő szoftverét. A vállalat jövő évre tervezi egy másik üzleti intelligencia termék piacra dobását, mely az áramellátás menedzselésében segíti a közművállalatokat, illetve több olyan iparágspecifikus megoldást is, melynek alapjául a HANA szolgál.

„Részt vettünk az SAP HANA innovációs programjában, és tapasztaltuk, ahogy az SAP in-memory technológiája óriási mértékben felgyorsítja az üzleti folyamatainkat” –mondta Martin Petry, a Hilti informatikai vezetője. „A Hilti kilenc millió rekordot töltött az SAP HANA-ba, melynek segítségével másodpercek alatt tudtuk elvégezni azon műveleteket, melyek korábban napokba teltek.”

Az in-memory számítástechnika főbb előnyei:

  • a riportok futási idejének jelentős -10-100-szoros – lerövidítése,
  • a rendelkezésre álló beszámolói információk minőségi javulása,
  • plug and play kiszállítás, a hardver partnerek előre konfigurált és optimalizált SAP szoftverekkel szállítják ki a megoldásokat,
  • a beszámolók elkészítéséhez nincs szükség fejlesztésre, azok performanciájukból fakadóan azonnal rendelkezésre állnak,
  • üzemeltetési költségek csökkentése, kiszámíthatóvá tétele, valamint a tárterületek jelentős mértékű felszabadítása az adatbázis aggregátumok elkerülése révén.


A HANA várhatóan jövő év elején érkezik Magyarországra.

 
 
 

Kapcsolódó cikkek

 

Belépés

 

 

Regisztráció