CES: A Google elhúzza a mézesmadzagot

Ha hivatalos bemutatónak nem is tekinthető, a Google a ma kezdődő Las Vegas-i fogyasztói elektronikai vásáron ízelítőt ad a művésznevén csak Honeycomb-nak becézett (törökméz) Android 3.0-ból. Sokan aggódnak, hogy az új operációs rendszer olyan hardverkövetelményeket támaszt, amelyek eleve kizárják, hogy a jelenleg forgalomban lévő androidos tabletek Honeycombra frissíthetők lennének.

 Az Android újabb verzióját eleve a nagy kijelzős készülékekre, mindenek előtt a tablet-számítógépekre tervezték.  Sikerült egy új virtuális és holografikus felhasználó felületet kifejleszteni, emellett az Android korábbi verzióiban már meglévő szolgáltatásai is új fényben ragyognak majd a Honeycomb-on. Finomították a multitask-kezelést, elegánsabbak a figyelmeztető jelzések, és mindent áthat az új 3D-s élményvilág, amelyben a widgetek is gazdagabbak, és nagyobb interaktivitást kínálnak.A web-bögésző is frissült, megjelent rajta a PC-s böngészőkben már megszokott fülkezelés, az űrlapok lehetőség szerinti automatikus kitöltése, szinkronizál a Google Chrome könyvjelzőivel, és lehetőséget biztosít az inkognitó módban történő titkos böngészésre.

A Honeycomb támogatja a Google egyéb fejlesztéseit is, beleértve a Google Maps 5 három dimenziós szolgáltatásait, a 3 milliós Google-könyvtárhoz való hozzáférést vagy a video csevegést is lehetővé tevő Google Talk-ot.

 

 

 

 
 
 

Kapcsolódó cikkek

 

Belépés

 

 

Regisztráció