Táblagépek és okostelefonok fejlesztésére alakít részleget a Lenovo

Táblagépek és okostelefonok fejlesztésére külön részleget alakít a Lenovo, amely a világ legnagyobb személyiszámítógép-gyártójaként bízik az internetkapcsolatra képes mobileszközök bővülő piacában.

A pekingi székhelyű informatikai vállalat közleménye szerint az új részleg táblagépeket, okostelefonokat és más, internetkapcsolattal rendelkező szórakoztatóelektronikai berendezéseket fog fejleszteni.

 A táblagépek sikere az Apple egy évvel ezelőtt bemutatott iPadjével kezdődött. A tavaly eladott 8 millió darab után a Goldman Sachs amerikai befektetési bank 2011-re mintegy 37,2 millió iPad értékesítésére számít, miközben a Gartner előrejelzései szerint a teljes táblagéppiac idén összesen 55 millió darabos eladása számíthat.

 Számtalan gyártó az Apple-t megelőzve már korábban is kínált olyan laptopokat, amelyeket kifordítható kijelzővel táblagépként lehetett használni, azonban az iPad volt az első, amely az eddigi fejlesztések jelentős részét tartalmazva, egyedi formatervezéssel, és a vetélytársaihoz képest viszonylag olcsón, 499 dolláros (mintegy 100 ezer forintos) bevezető áron jelent meg.

 A Lenovo, mint sok más gyártó, bízik abban, hogy még számtalan táblapécének van helye a piacon - magyarázta Peter Hortensius termékfejlesztési igazgató, hozzátéve, hogy számos nyertese és vesztese lesz a táblaszámítógépek szempontjából jelentős 2011-nek.
 

 
 
 

Kapcsolódó cikkek

 

Belépés

 

 

Regisztráció