A legjobb hazai applikációkat keresi az Invitel

Az innováció és kreativitás jegyében indult Invitel InnoApps versenyre bármilyen egyedi fejlesztéssel lehet nevezni, két kategóriában.

A „Ne szórakozz!” kategóriában a komolyabb hangvételű, munkához, kutatáshoz, tanuláshoz kapcsolódó fejlesztéseket várják; a „Szórakozz!” kategóriában pedig minden egyéb a szórakozáshoz, szórakoztatáshoz (pl.: játékok, billentyű kombináció, figyelmeztető hang stb.) tartozó fejlesztésekkel indulhatnak a pályázók. A „Szórakozz!” kategória applikációira az Invitel Facebook oldalán  szavazhatunk február 1-től, a „Ne szórakozz!” kategóriában pedig szakmai zsűri választ nyertest. A jelentkezési határidő: január 31.

Egyre több okostelefon jelenik meg, amelyekre számtalan fejlesztést készítenek a magyar diákok. De nemcsak az iPhone-ról és az Android alapú készülékekről van szó, készülnek számítógépes applikációk, webes alkalmazások is. Az Invitel versenyére kötöttség nélkül bármilyen érdekes, hasznos, vagy csupán szórakoztató fejlesztéssel pályázhatnak az ország bármely felsőoktatási intézményének tanulói. (Jelentkezés és részletek.)

InnoApps: jó referencia és bizonyítási lehetőség

„Néhány év múlva a legtöbb információt már valahonnan a „felhőből” fogjuk kapni, sokkal kevésbé leszünk eszközorientáltak. Ez azt is jelenti, hogy a különböző egyedi applikációk, alkalmazások még erőteljesebben jelen lehetnek majd az életünkben, ebben pedig élen fognak járni a mostani diákok, a jövő programozói” – mondta el a díjjal kapcsolatban Sugár Mihály, a BellResearch vezető tanácsadója, a zsűri egyik tagja. „Ez a verseny jó lehetőség, hogy megmutassák magukat, mert egy átlagos pályakezdő fiatalnak kevés referenciája van. Nagyon jó, ha az önéletrajzban ilyen kapaszkodók is vannak, mint egy InnoApps Díj” – tette hozzá Sugár Mihály.

Ma már a fiatalok határozzák meg, merre tart az IT világ

„Az InnoApps pályázat lényege, hogy kiemeli az értékelőállítás fontosságát, ahol a fiatalok megmutathatják magukat. A Kürt Zrt. Japánban értékesítette egy szabadalmát, ahol nagy meglepetések értek minket. A legnagyobb japán vállalatoknál nem az idősek döntötték el, hogy az adott szabadalomra szüksége van-e a vállalatnak, hanem éppen a legfiatalabbak” – mondta el tapasztalatait a fiatal IT szakemberek egyre erősödő szerepéről dr. Kürti Sándor, a Kürt Zrt. elnöke, a zsűri tagja.

 
 
 

Kapcsolódó cikkek

 

Belépés

 

 

Regisztráció