Csavarcsere a bütykölni vágyó iPhone-használók ellen

Az iPhone gyártója csavarcserével próbálja "lebeszélni" a bütykölni vágyó felhasználókat arról, hogy a hivatalos márkaszervizek helyett esetleg saját maguk cseréljenek elemet.

Az iFixit.com Apple termékek javítására specializálódott szakportál szerint az amerikai informatikai vállalat elsősorban az iPhone 4 házilagos barkácsolásának szeretne véget vetni. A telefonokat eredetileg Phillips típusú csavarokkal szerelték, azonban az Apple a javításra leadott készülékeken a hátlapot rögzítő két csavart olyanra cserélte, amelyhez megfelelő csavarkulcsot kiskereskedelmi forgalomban nem lehet beszerezni. Az iFixit szerint az Apple mindezt azért teszi, hogy az átlagosan egy évre tervezett akkumulátorok cseréje is az Apple szervizeiben történjen. A portál azt kifogásolja, hogy az Apple mindezt szállítással együtt 85,95 dollárért (17300 forintért) vállalja, míg a készülékhez való akkumulátorok kiskereskedelmi ára csupán 20 dollár (4000 forint).

 A szakportál ezért a csavarok eltávolítására is megtalálta a megoldást: 10 dollárét egy úgynevezett iPhone 4 felszabadító csomagot kínálnak. Ebben egy olyan csavarhúzót adnak, amely nem illeszkedik tökéletesen a speciális csavar formájához, de egyszeri eltávolításra tökéletesen megfelel. Ezután csak a csomagban található hagyományos keresztfejű csavarokra és a hozzávaló csavarhúzóra lesz szükség.
 

 
 
 

Kapcsolódó cikkek

 

Belépés

 

 

Regisztráció