Közös konferenciát tart az IDC Magyarország és a Fujitsu

„Ugrás a jövőbe” címmel közös konferenciát tart Budapesten a Fujitsu és az IDC Magyarország. A május 5-én tartandó eseményen a Fujitsu Technology Solutions globális és hazai vezetői mellett az IDC, a Symantec, a Microsoft. , a NetApp. , az Intel. , a BGF. , és a BVOP vezető szakemberei adnak áttekintést a vállalati informatika legújabb eredményeiről és jövőbeni fejlődését alakító innovációkról. A konferencia résztvevői az üzleti és a magánélet minden területére behatoló informatika megváltozott szerepét és az arra való reagálás lehetőségeit vizsgálják meg.

A plenáris előadók között lesz a Satoru Hayashi, a Fujitsu Technology Solutions igazgatótanácsának alelnöke, aki bemutatja, hogy milyen út emelte a Fujitsut a műszaki innováció élvonalába az elmúlt 75 év alatt. A több mint 30 éve a Fujitsunál dolgozó szakember beszél a vállalat örökségéről, kulturális hátteréről, és kifejti a világ egyetlen japán gyökerű globális informatikai nagyvállalatának alapértékeit.

Dr. Réger József, a Fujitsu magyar származású technológiai vezérigazgató-helyettese "Mi jön az információs technológiák kora után?" című előadásában olyan kérdésekre keresi a választ: vajon speciális iparággá válik a (professzionális) informatika és ugyanúgy fogjuk továbbfejleszteni, mint a múltban, vagy elveszti speciális jellegét, és más iparágakat kiszolgáló, támogató tevékenységgé alakul? Mennyire lesz kiterjedt az átalakulás? Lehet, hogy az IT háttérbe szorul, többé nem vonzza a nagy koponyákat és talán még jelentőségét is veszti?
A konferencián részt vesz és előadást tart Komáromi Zoltán, az IDC Magyarország ügyvezető igazgatója is.

A szekcióüléseken egyebek között a számítástechnikai felhőalkalmazások új lehetőségeit, az azokra optimalizált eszközöket és a már megvalósult felhő projektek tapasztalatait, valamint az informatika új igénybevételi módjait, illetve az IT infrastruktúra jövőjére való felkészülés kérdéseit vitatják meg a szakemberek. A rendezvényhez kiállítás is kapcsolódik.

 
 
 

Kapcsolódó cikkek

 

Belépés

 

 

Regisztráció