Közép-kelet-európai pozícióját erősíti a QAD

A QAD vezetői Magyarországon, Csehországban illetve Lengyelországban is bemutatták legújabb termékfejlesztéseiket és elemezték az aktuális iparági trendeket.

A QAD, a globális gyártóvállalatok egyik vezető, vállalatirányítási alkalmazásokat kínáló szolgáltatója bejelentette, hogy a QAD Enterprise Applications 2011 Enterprise Edition (QAD 2011 EE) immár Közép- és Kelet-Európában is elérhető.

A bejelentés jelentőségét hangsúlyozandó Budapestre és a régió további két meghatározó központjába látogatott a QAD marketingigazgatója, Gordon Fleming és a vállalat alliance menedzsere, Tim Conlon. Egy a sajtó képviselői számára tartott háttérbeszélgetésen elmondták: „Büszkék vagyunk arra, hogy a nemzetközi vállalatokat egyre inkább kiszolgáló, szakképzett munkaerővel rendelkező közép- és kelet-európai régióban számos, globálisan vagy lokálisan vezető szerepet betöltő gyártó vállalat használja a QAD Enterprise Applications-t. Mivel a gyártóipar, és azon belül is különösen az autóipar felívelőben van a régióban, annak támogatása a QAD fontos célja. Így örömünkre szolgál, hogy olyan fejlesztésekről számolhatunk be, amelyek regionális ügyfeleink növekvő szükségleteit elégítik ki.”

A vállalatirányítási rendszerek piacát érintő globális folyamatokkal kapcsolatosan Gordon Fleming így vélekedett: “A gazdasági válság hatására a vállalatok nehezen tudták megjósolni a termékeik iránti kereslet alakulását, így olyan eszközöket fejlesztettek ki, amelyek segítségével eredményesebben fel tudják mérni a keresletet, és ezt a termelési folyamatokra is vissza tudják vezetni. A japán katasztrófa például csak tovább erősítette ezt a trended, így a termelők ma már nemcsak a beszállítók számát tekintve, hanem regionális szinten is igyekeznek diverzifikálni ellátási folyamataikat.”

Igazodva az aktuális trendekhez és piaci igényekhez, a QAD továbbfejlesztette a QAD Enterprise Applications rendszerét, a közép-kelet-európai régióra adaptálva. Gordon Fleming ismertette, hogy a QAD 2011 EE felhasználóbarát, mobil alkalmazásokat támogató, üzleti folyamat-, üzleti intelligencia-, és terméktámogató elemeinek fejlesztése során ügyeltek arra, hogy azok a leghatékonyabban szolgálják ki ügyfeleiket. Mint a QAD alapplatformja, a QAD 2011 EE tartalmaz fejlesztéseket a Vállalati Pénzügyi modulhoz, a Munkapad Tervezési és Ütemezési modulhoz éppúgy, mint módosításokat több mint 50 jelentéshez, kérdőívhez a Gyártási és Beszállítói Lánc alkalmazásainál.

Ezen felül, a QAD bemutatta a QAD Enterprise Asset Management (EAM) and Business Intelligence (B.I. v.3.4) új verzióit, illetve az egész alkalmazás-készletben teljes mértékben integrált .NET felhasználói-felületet. A B.I. 3.4, amibe további elemzőmodulok kerülnek, egyben egy fejlettebb portál is az adatok kezelésének szempontjából, többnyelvű támogatást nyújtva a felhasználóknak. Ezen felül, az új verzió kielégíti a felhasználók egyre élénkülő igényét a mobileszközökön lévő kritikus adatok eléréséhez is – beleértve az iPad, Andorid és iOS platformot használó készüléket is.

A QAD 2011 EE platform rugalmas és gyors telepítést tesz lehetővé, legyen szó akár helyszíni, akár távoli, vagy akár hibrid telepítési folyamatról. A QAD új, Easy On Boarding elnevezésű implementációs eljárásával, amely best practice sablonokat és globális standardokat használ, a telepítési eljárás jelentősen felgyorsult, így a vásárlók beruházása is gyorsabban térülhet meg.

 
 
 

Kapcsolódó cikkek

 

Belépés

 

 

Regisztráció