Pénztárcabarát Coby tabletek a láthatáron

Az amerikai gyártó öt táblagéppel készül a CES 2012 rendezvényre. A jövevények kiemelkedő ár/érték aránnyal kecsegtetnek, ráadásul mindegyikük más-más méretekkel rendelkezik, így könnyen – kompromisszumok nélkül - kiválaszthatjuk közülük azt, amelyik nekünk leginkább megfelel.

A Coby táblagépek 7, 8, 9, 9,7 és 10 hüvelykes verziókban kerülnek piacra, tehát nagyjából ez egész tabletpiacot le lehetne fedni velük. Az Android 4.0 Ice Cream Sandwich alapú gépek hardveres felszereltsége hallatán nem fogunk hanyatt esni, de nem is nevezhető olyan rossznak a helyzet: processzoruk 1GHz órajelű, ARM Cortex A8 architektúrára épül, s ezt modelltől függően maximum 1GB RAM egészíti ki. Az egytől-egyig WiFi only kiszerelésben érkező masinák kapacitív, multitouch-ot támogató érintőpanellel és HDMI kimenettel rendelkeznek. Az 1080p HD felvételek lejátszására alkalmas kütyük belső tárhelye microSDHC kártyákkal bővíthető (max. 32GB).

A hazánkban ugyan elérhető, de egyelőre nem túlságosan ismert Coby Elecronics-t népszerűvé tehetik a fent leírt készülékek, melyek talán nem a csúcskategóriás szerkezeteket képviselik, de azok kiváló alternatívájaként szolgálhatnak egy alacsonyabb költségvetésű felhasználó számára. A gépek előnye a naprakész operációs rendszer, a nem kiemelkedő, de megfelelő hardver és az alacsony – bár eddig fel nem fedett – ár. Hátrányukként a gyengébb anyagminőséget, a bumfordibb kialakítást hozhatjuk fel.

Az ígéretes Coby táblagépek a CES 2012 rendezvényen mutatkoznak be, s várhatóan 2012 első negyedévében landolnak a piacon. Egyelőre sajnos nincs információ arról, hogy mennyit kóstálnak majd az egyes modellek, de a gyártó szerint „hihetetlen áron” juthatunk majd hozzájuk. Amint tudunk, beszámolunk a fejleményekről.

 
 
 

Kapcsolódó cikkek

 

Belépés

 

 

Regisztráció