Az egyenlő esélyekért

A Digitális Esélyegyenlőség Konferencia - amelyet november 15-én immár hatodszor rendez meg a Neumann János Számítógéptudományi Társaság a Gellért Szállóban - nem kisebb célt tűzött maga elé, mint hogy rövid időn belül mindenki teljes értékű tagja lehessen az információs társadalomnak: a számítógép és a világháló használatának lehetősége és képessége mindenki rendelkezésére állhasson.

Az NJSZT a Digitális Esélyegyenlőség program keretében saját kezdeményezéseinek továbbvitele mellett szövetséget ajánl minden ez irányba mutató kezdeményezésnek, beleértve az időskorúak, a fogyatékkal élők és a szociálisan hátrányos helyzetűek felzárkóztatását célzó programokat is. Ezt az együttműködést tükrözi a hatodik "DE!" konferencia programja is, ahol több kutató számol be az e téren elért eredményeiről. A részletes program megtekinthető a http://njszt.hu/de/esemeny/20120626/6-de-konferencia weboldalon.

A konferencián való részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött, ma (csütörtökön) már megközelítette a 300-at a regisztráltak száma. A hagyományoknak megfelelően az előadásokat interneten is közvetíteni fogják.

A konferencia keretében adják át az NJSZT 2012. évi díjait, valamint az NJSZT, IVSZ és Infótér Egyesület által közösen alapított „Kovács Attila" díjat, amivel az év informatikai újságíróját ismerik el. 

 

 
 
 

Kapcsolódó cikkek

 

Belépés

 

 

Regisztráció