Rosszul számolnak az amerikai választási számítógépek

Egy a napokban lefolytatott vizsgálat szerint hibásak az amerikai választási komputerek, előfordulhat, hogy azok rosszul számolják össze a szavazatokat. A hibák kijavítására már nincs idő.

Ohio-ban elrendelték a választási számítógépek átvizsgálását, mert azok pontatlan eredményekkel szolgáltak a korábbi helyi választások után. Az ellenőrzést végző szakemberek megállapították, hogy a rendszer nem működik tökéletesen, és fennáll a lehetősége annak, hogy rosszul számolja össze a leadott szavazatokat. Az elektronikus berendezéseket szállító Premier Elections Solutions beismerte, hogy a gépek tévedhetnek, az illetékesek elmondása szerint azonban már nem áll rendelkezésükre annyi idő, hogy kijavítsák a hibát. A vizsgálatot végző szakemberek szerint a szerverek tehetők felelőssé a pontatlan eredményekért, az összes rendszer leellenőrzésére azonban már sajnos nincs elég idő, ezért még az is elképzelhető, hogy a hibás számítógépekkel indulnak neki a választásoknak.
Jennifer Brunner államtitkárt sokkolta a hír, és a sajtó azon megkérdezésére nem tudott választ adni, hogy miképpen akarják megoldani a problémát.

 
 
 

Kapcsolódó cikkek

 

Belépés

 

 

Regisztráció