A Cisco 3 milliárd dollárért megvette a Tandberget

Az egyik legjelentősebb hálózatieszköz-gyártónak számító Cisco 3 milliárd dollárért felvásárolta a manapság videókonferencia-rendszereket gyártó és forgalmazó norvég Tandberget, amelynek termékei jól illeszkednek a társaság portfóliójába.

A Cisco célja olyan vállalati megoldásokkal bővíteni kínálatát, amelyek a hálózati alapokon kifinomultabb és gyorsabb kommunikációt tesznek lehetővé a megszokott csatornáknál. A videókonferencia ebből a szempontból ideálisnak tűnik, ráadásul az igény nagy, hiszen a legtöbb cég szívesen megspórolja az alkalmazottai utaztatására költött pénzt, amikor ez lehetséges. A Tandberg technológiája mindezt HD minőségben kínálja, és a kereslet mértékére kellőképpen rávilágít, hogy a társaság 2008-ban 800 millió dollár nyereséget termelt.

Az 1933-ban alapított és eleinte rádiókat gyártó Tandberg régebben kiváló minőségű audió-készülékeiről, elsősorban szalagos és kazettás magnóiról, illetve hangfalairól volt közismert. Mára ezeknek e termékeknek a gyártása megszűnt, ám hangzásuk mellett gyártási minőségük is olyan magas szintű, hogy a használt darabok ma is igen magas áron szoktak gazdát cserélni. Egyes vélemények szerint a bolygó utolsó működőképes magnója minden bizonnyal egy Tandberg lesz.

 
 
 

Kapcsolódó cikkek

 

Belépés

 

 

Regisztráció