Újabb milliárdos felvásárlást eszközölt a Cisco

A legnagyobb amerikai hálózatieszköz-gyártó ezúttal egy vezeték nélküli távközlési infrastruktúrában érdekelt vállalatot vesz meg, 2,9 milliárd dollárért.

A Cisco akkor teszi ezt, amikor alig bő egy hete 3 milliárd dollárt fizetett a manapság videókonferencia-rendszereket gyártó és forgalmazó norvég Tandberg-ért. A most megvett Starent olyan hálózati eszközöket gyárt, amelyek a 3G és 4G hálózatokat kapcsolják a mobiltelefonos gerinchálózatokhoz. A Cisco felvásárlásai jól mutatják, hogy a cég hagyományos profilján túllépve olyan területeken próbál terjeszkedni, amelyek ígéretes jövővel kecsegtetnek. A Tandberg révén megszerzett céges videókonferencia rendszerek éppen mostanában vannak felfutóban, a Cisco pedig bízik abban is, hogy a mobiltelefonos hálózatokon bonyolított adatforgalom 2013-ig évente legalább megduplázódik.

A Cisco és a Starent egyes termékei jelenleg versengenek egymással a piacon, a felek szerint azonban ez nem fog aggályokat támasztani a versenyügyi hatóságok szemében. Ennek ellenére valószínűleg romlik majd a rivális Juniper Networks pozíciója a piacon.

 
 
 

Kapcsolódó cikkek

 

Belépés

 

 

Regisztráció