Virtuális workshop a szuperportálról

A Polygon bemutatta az IBM web2.0-ás technológiáit

Web 2.0-ás virtuális workshopon mutatta be az IBM web 2.0-ás technológiáit a kék óriás legnagyobb hazai partnere, a Polygon Informatikai Kft. április 13-án. A külsőségeiben, grafikájában is egy valódi rendezvényhelyszínre hasonlító webes felületen a szuperportál építőelemeivel és azok összeépítésével ismerkedhetnek meg a szakemberek.

A virtuális workshop előadásai az IBM legújabb, web 2.0-ás programjainak vállalati hasznosítását mutatták be. Így részletesen beszéltek a vállalati blog, a céges wikipedia működtetéséről; találkozók, csoportnaptár, csoportmunka szervezéséről; a projektkövetés menedzseléséről (Lotus Quickr). A Polygon demonstrálta a vállalati közösségi háló elindítását, kezelését, a személyes kapcsolatok, a szakmai közösségépítés módját (Lotus Connections). Részletesen bemutatták a videokonferencia tartásának lépéseit, a munkatársak közötti azonnali üzenetek racionális szervezését is (Lotus Sametime).

Az érdeklődők megismerkedhettek továbbá a WebSphere portálkörnyezettel. Ez utóbbi képes arra, hogy − többek között a fenti alkalmazások integrációjával − egyfajta „szuperportálként” egyesítsen, és böngésző felületen kínáljon minden olyan alkalmazást, melyre a céges felhasználónak szüksége lehet, miközben a végsőkig kiaknázza a web 2.0-ás fejlődésben rejlő lehetőségeket. A mintegy 3 órás eseményen ez utóbbiak jelentőségével is külön előadás foglalkozott.

A Polygon virtuális workshopján az előadások rögzített hanganyagát, illetve a hozzájuk készült prezentációt a résztvevők az interneten keresztül nézhették, illetve hallgathatták meg, eközben egy chat felület segítségével beszélgethettek az előadókkal. A szakemberek az esemény ideje alatt végig online állapotban voltak, azonnal válaszoltak az előadások közben vagy után felvetődő kérdésekre. A nagy különbség tehát amellett, hogy a résztvevőknek nem kellett utazással töltenie az időt, hogy az érdeklődők bármikor, akár az előadás alatt is feltehették kérdéseiket anélkül, hogy megzavarták volna a prezentációt. További értékes előny, hogy a kérdéseket nem feltétlenül kellett a nagy nyilvánosság előtt feltenni.

A virtuális workshopon elhangzottak teljes egészében utólag is megtekinthetők a www.polygon.hu oldalon.
 

 
 
 

Kapcsolódó cikkek

 

Belépés

 

 

Regisztráció