Az abszolút humán interfész: saját magunk

Egy fejlesztés alatt álló, ám már működőképes rendszerben úgy használhatjuk saját kezünket billentyűzetként, hogy nem kell chipet a bőrünk alá ültetni, vagy speciális fóliával bevonni a kezünk.

A Skniput nevet viselő rendszer azon alapul, hogy bár ez legtöbbünknek nem tűnik fel, de valójában az ízületek és a puha szövetek meglehetősen változatos formába rendeződése miatt a kéz kisebb ütésre számos helyen teljesen eltérő hangot ad. Ezeket az akusztikai különbségeket ismeri fel és elemzi az új rendszer, mely ma még kísérleti fázisban van, de idővel a hétköznapok részévé válhat.

A saját testünk érintésének hangját magunk is vezetjük, ezt érzékeli a most még kissé bumfordi karszalag, melyet a könyök fölött helyeznek el. A jelek elemzés után szinte bármilyen kóddal elláthatóak, ugyanúgy kioszthatóak, mint egy billentyűzet kalibrálása esetén. A praktikusan mindig kéznél levő felület használatának határai ma még teljesen fel sem mérhetőek. Az egyszerű tetrisz játéktól a hordozható médialejátszó kézre eső vezérlésén át bonyolultabb feladatokig számos felhasználási mód elképzelhető.



Amennyiben sikerül a megoldást tökéletesíteni és jelentősen lecsökkenteni méretét, néhány éven belül a ma még alacsony költségvetésű sci-fi filmeket idéző megoldás könnyen elterjedhet és a mindennapi élet részévé válhat.

 
 
 

Kapcsolódó cikkek

 

Belépés

 

 

Regisztráció