Előretört az Xbox a konzolpiacon

Az NPD piackutató adatai szerint júniusban az új Microsoft Xbox 360 masinából adtak el a legtöbbet a játékkonzolok közül, felülmúlva ezzel a Nintendo Wii-t és a PS3-at is.

Az eddigieknél karcsúbb és ezért a Slim melléknevet kapott új Xbox-ot a júniusi E3 videójáték-kiállításon mutatta be a szoftvercég. A készülékben 250 GB-os merevlemez, integrált WiFi, HDMI csatlakozó, illetve USB flash drive adattárolási támogatás található. A 300 dollárba kerülő konzol a Microsoft szerint nemcsak jól néz ki, de egyúttal „olyan halk is, mint a suttogás”, ami annak köszönhető, hogy a korábbi Xbox 360 modellekkel ellentétben nem külön van a CPU és a GPU+eDRAM, hanem mindent egy lapkán helyeztek el. Ez pedig azt jelenti, hogy a processzor kevesebb hűtést igényel, vagyis a ventilátor is halkabb és ritkábban pörög fel.

Az új szériának hála, a Microsoft az NPD adatai alapján 451 700 Xbox 360-at értékesített júniusban, míg a Wii-ből 422 000, a PS3-ból pedig 304 800 példány fogyott. Az Xbox 360 csak a fix konzolok terén vette át a vezetést, amúgy a hordozható játékgépeket is számítva még mindig a Nintendo DS volt az abszolút favorit a múlt hónapban, 510 700 darabos eladási mutatóval, míg a rivális Sony PSP-ből 121 000 kelt el. Összességében a játékgépekből 35 százalékkal többet adtak el most, mint egy évvel ezelőtt, ugyanakkor aggasztó, hogy a játékprogramokból viszont kevesebbet vásároltak, mint tavaly ilyenkor.

 
 
 

Kapcsolódó cikkek

 

Belépés

 

 

Regisztráció