Elérhető az online MS Office

A Microsoft 13 országban elérhetővé tette Office irodai programcsomagjának teljesen internetalapú verzióját, illetve annak ingyenes nyilvános tesztváltozatát.

Az Office 365 elnevezésű szolgáltatásért a későbbiekben a kisvállalkozásoknak havi 6 dollárt kell majd fizetni, cserébe pedig használhatják az Outlook emailt, a Sharepoint weboldalakat, valamint a Word és az Excel egyszerűsített változatát. A nagyobb cégeknek szánt full extrás verzióért havi 27 dollárt kér majd a Microsoft, ugyanakkor az online Outlook email önmagában már 2 dollártól előfizethető lesz. A megoldás a Microsoft válasza a Google teljesen internet-alapú Google Apps szolgáltatására, amely éves szinten 50 dollárba kerül. Az alapszintű Office 365 nem sokkal lesz drágább ennél, ráadásul egy mindenki által használt program online változatáról van szó, így ha a Microsoft bírja majd szerverkapacitással, a Google-nak nem lesz könnyű dolga.

A Google Apps konkurenciájának elhárítása mellett az online Office a jövő varázsszavának számító „cloud computing” jegyében is számos előnnyel bír. Elég csak arra gondolni, hogy a programcsomag elemei ezentúl mindenfajta mobileszközön is használhatók lesznek anélkül, hogy ehhez telepíteni kellene rájuk a sok tárhelyet elfoglaló alkalmazást. A végleges szoftver valamikor 2011-ben lesz elérhető, illetve előfizethető - Magyarországon is.

 
 
 

Kapcsolódó cikkek

 

Belépés

 

 

Regisztráció