PERCH – Hogy ne hagyd el a töltődet

A 2012-es Consumer Electronics Show-n mutatkozik be a kis szerkezet, mely a „krónikus töltőelvesztésben szenvedő” utazók és a feledékeny felhasználók számára jelenthet hatékony és olcsó megoldást.

Egy rendkívül hasznos megoldással rukkolt elő az LPS (Loss Preventation Systems). Egy apró kütyüről van szó, amely emlékezteti gazdáját arra, hogy a töltési folyamat befejeztével húzza ki töltőjét a konnektorból.

A konnektor és a töltőfej között elhelyezkedő PERCH működésének lényege, hogy figyeli, a felhasználó mikor húzza le feltöltött készülékét (mobil, notebook, tablet, stb.) a töltő zsinórjának végéről, s amikor ez megtörténik, akkor csiripelő hangjelzéssel figyelmezteti a júzert, hogy bizony a töltőt is ki kellene ám húzni a falból.

Ezzel a roppant egyszerű masinával rengeteg időt és pénzt takaríthatnak meg a felhasználók és sok-sok – a töltő elvesztéséből vagy otthon felejtéséből származó – kellemetlenségtől szabadulhatnak meg.

A PERCH ára 10 dollár körül alakul majd, várható megjelenésével kapcsolatban a CES 2012 után lesz információ. Nem vitás, hogy sikeres termék lesz ez az egyszerű, de annál nagyszerűbb vívmány.

Veled előfordult már, hogy elvesztetted, vagy otthon felejtetted valamelyik kütyüd töltőjét?

 
 
 

Kapcsolódó cikkek

 

Belépés

 

 

Regisztráció