Lockitron: a virtuális kulccsomó

Telefonnal zárható lakások

Az okostelefon segítségével már nem csak filmeket nézhetünk és készíthetünk, lámpát kapcsolhatunk, zenét hallgathatunk, fizethetünk, hanem lakásunkba is bejuthatunk: kifejlesztették azt a zárat, amelynek kulcsa a telefonunk.

A Lockitron egy olyan kulcs nélküli beléptető rendszer, melyet az ajtó zárjához kell csatlakoztatni. Az elemmel működő doboz Bluetooth 4.0 és NFC rendszer segítségével teremt kapcsolatot a felhasználóval. Az eszköz bármilyen okostelefonnal kompatibilis. A régebbi modelleken Wi-Fi használata helyett sms segítségével is kinyitható az ajtó. A Bluetooth 4.0-val rendelkező készülékeknél beállítható az érzékelő mód, ez esetben az ajtó automatikusan kinyílik, amint a közelébe érünk.


A letölthető alkalmazás, ami kommunikál a zárra szerelt dobozzal, sokféleképp beállítható. Megadhatjuk, hogy kik jöhetnek be, vagy lezárhatunk másokat, beállítható, hogy jelezzen, ha valaki kinyitotta a zárat, például ha a gyerekünk hazaért az iskolából. Ha elköltözünk, zárcsere és kulcsmásolás helyett elég a dobozt magunkkal vinni. Ha elveszítenénk a telefont, a jelszó megváltoztatásával lakásunk biztonsága megmarad.


A Lockitron ára 149 dollár, amit ha összevetünk a hasonló funkciójú chipes zármegoldások 5-600 ezer forintos árával, rendkívül kedvező. A nemzetközi szállításokat jövő márciusban kezdik, ha elérik az 1000 megrendelést.


 

 
 
 

Kapcsolódó cikkek

 

Belépés

 

 

Regisztráció