Infotér konferencia 2012

Szerda délután az eFestival díjkiosztójával kezdődött az idei Infotér Konferencia, amelyet immár harmadszor rendeznek meg a városban. Az ország egyik legnagyobb  informatikai fórumán kiemelt figyelmet kap az elektronikus közigazgatás, illetve a területet érintő nagyszabású fejlesztések.   

Az Informatika a társadalomért című szakmai  fórumot az  Informatika a Társadalomért Egyesület és az Informatikai,  Távközlési  Elektronikai Vállalkozások Szövetsége szervezi az Anna Grand  Hotelben.
 

A nulladik napon életutakról, munkáról, karrierről beszélgetett Baritz Sarolta Laura, Domonkos-rendi szerzetes nővér, Mautner Zsófia, gasztroblogger és Kammerer Zoltán, olimpiai bajnok kajakozó.
 

A konferencia első napján pedig a tavalyihoz hasonlóan jótékonysági árverést rendeznek, a Magyar Kajak-Kenu Szövetség felajánlásával egy több sportág olimpikonjai által dedikált magyar válogatott mezre lehet majd licitálni. A befolyt összeget a leukémiás és daganatos beteg gyermekek gyógyításáért tevékenykedő TRAUTSCH ANDRÁS OLIVÉR ALAPÍTVÁNY kapja.


 

Az INFOTÉR (Informatika a Társadalomért)  Konferencia szinte valamennyi előadásában és szekcióbeszélgetésében az európai uniós   forrásokból megvalósított fejlesztések és azok hatékony felhasználásáról lesz szó.
 

A fórumon a résztvevők körbejárják az információs társadalom valamennyi  területét: az elektronikus közigazgatást, a   telekommunikációt, az oktatás, az egészségügy, a  közlekedés, városirányítás, és az energetika kérdéseit, de foglalkoznak a   készenléti szervek informatikájával is, valamint kiemelt hangsúlyt kap a  közigazgatás átalakítása.

Részletes program itt:
http://infoterkonferencia.rentit.hu/programok

A november 8-9. között zajló rendezvényen ezúttal is  kormánytisztviselők, közintézmények dolgozói, önkormányzatok  vezetői,   cégek, civil szervezetek képviselői, illetve a kutatói-oktatói  szektor hazai és  nemzetközi szakértői vesznek részt. Az esemény fővédnöke: Németh Lászlóné, nemzeti fejlesztési miniszter.

A konferencia estéjén stand up comedy fellépők és DJ szórakoztatja majd a vendégeket.
balatonfured.hu

 
 
 

Kapcsolódó cikkek

 

Belépés

 

 

Regisztráció