Megújult az INFINIT

Novembertől friss tartalommal és új arculattal jelentkezik az INFINIT. Az Információs Társadalom- és Trendkutató Központ (ITTK) és az INFI-NET által működtetett portál és hírlevél 1999 óta tudósít az információs és kommunikációs technológiák (IKT) fejlődéséről, az ezekhez kötődő legfontosabb társadalmi, gazdasági és politikai trendekről, a tudományos alkalmazási lehetőségekről, az IKT mindennapjainkra gyakorolt hatásáról.

A hírlevél 400. számához (és nem mellesleg az ITTK 10 éves jubileumához) közeledve úgy éreztük, hogy portálunk és hírlevelünk „megérdemli”, hogy új külsővel felruházva és új tartalmakkal feltöltve működjék a továbbiakban.

„Az új INFINITen a tartalmak – a korábbi gyakorlattal ellentétben – nem a hírlevél ritmusának megfelelően, hanem ennél jóval gyakrabban frissülnek; de természetesen továbbra sem a hírek, cikkek mennyisége terén kívánjuk felvenni a küzdelmet a szakmai portálokkal, hanem azzal az egyedi tartalommal, amit a portál tematikája, az információs társadalom tudományterületének középpontba helyezése kínál.
Szerzőink elsősorban nem újságírók, hanem a téma tapasztalt kutatói, így a hír műfaj helyett az INFINIT hosszabb lélegzetű, elmélyültebb írásokat, elemzéseket kínál olvasóinak.”
– tájékoztatták lapunkat az INFINIT szerkesztői.

A fontos tartalmi újítások egyike lesz az InfÓra Rádió menüpont, mely mögött az INFINIT „rádiós verziója”, azaz az „InfÓra - Infinit félóra élőben” című rádióműsor szöveges tartalma, és letölthető verziója lesz megtalálható. A Civil rádió (Fm 98.00) adásában helyet kapott, havonta jelentkező InfÓrák során az egyébként is igen izgalmas kérdéseket igen hangulatos műsor formájában dolgozzák fel az INFINIT elkészítésében közreműködő kutatók.

Fontos újítás, hogy az eddigi html-oldalak helyett immár egy szerkesztőségi rendszer segíti a szerkesztők munkáját – ennek segítségével az olvasóknak lehetősége nyílik feliratkozni az INFINIT RSS csatornáira.

Az új portálon természetesen az Infinit eddigi összes száma teljes terjedelmében elérhető maradt – ezeket az INFINIT 1.0 elnevezésű rovatban találhatják meg az érdeklődők.

És – nem utolsósorban – újdonság az is, hogy a portál a korábbi domain helyett már az Infinit.hu címen található meg.

 

 
 
 

Kapcsolódó cikkek

 

Belépés

 

 

Regisztráció