Megvásárolná az ExtendMediát a Cisco

A Cisco bejelentette felvásárlási szándékát az ExtendMedia nevű cégre. A newtoni (Massachusetts) székhelyű vállalat a szoftveralapú tartalomkezelési rendszerek (CMS) fejlesztésében jár az élen, munkatársai többsége torontói telephelyén dolgozik.

Az ExtendMedia portfoliója révén a Cisco az IP alapú videóra történő piaci átállás során segítheti a szolgáltatókat a többképernyős szolgáltatások megvalósításában.

„A videopiac átalakulásával a fogyasztók ma már azt várják el, hogy bármilyen eszközről képesek legyenek elérni videotartalmakat. A szolgáltatóknak tovább kell fejleszteniük infrastruktúráikat ahhoz, hogy képesek legyenek a videotartalmak kezelésére és tetszőleges készülékre történő továbbítására.” – nyilatkozta Enrique Rodriguez, a Cisco szolgáltatói videotechnológiai részlegének alelnöke. „Az ExtendMedia megerősíti a Cisco pozícióját az IP-alapú videoszolgáltatások terén, mivel lehetővé teszi a szolgáltatóknak, hogy interaktívabb és személyre szabottabb élményt nyújtsanak a különböző médialejátszó berendezésekre optimalizált tartalommal.”

Az ExtendMedia CMS szoftvere – a Cisco jelenlegi IP-alapú videotermékeivel integrálva – a Cisco új generációs videoarchitektúrájának központi eleme lesz. A szolgáltatók ezzel egy olyan új generációs, teljes körű videoarchitektúrát állíthatnak üzembe, amely a legmagasabb igényeknek is megfelelő felhasználói élményt biztosít és minden tartalmat hozzáférhetővé tesz valamennyi hálózaton és készüléken.
A felvásárlás lezárására várhatóan a Cisco 2011-es üzleti évének első felében kerül sor.
 

 
 
 

Kapcsolódó cikkek

 

Belépés

 

 

Regisztráció