A felvidékiek taroltak a kárpát-medencei magyar informatikai versenyen

A Kárpát-medence magyar tanítási nyelvű középiskoláinak informatikai megmérettetésén négy kategóriából háromban is felvidéki tanuló, vagy iskola szerezte meg az elsőséget. Az idén tizenhatodik alkalommal megrendezett INFOPROG versenyt a Budapesti Gazdasági Főiskola Pénzügyi és Számviteli Karának Salgótarjáni Intézetében, valamint a szlovákiai Füleki Gimnáziumban április 15-17. között rendezték meg. A döntőben 14 intézmény 35 csapata mérte össze tudását

Felhasználói kategóriában és az Általános Számítástechnikai Ismeretek terén is az érsekújvári Jedlik Ányos Elektrotechnikai Szakközépiskola bizonyult a legjobbnak a Kárpát-medencei magyar tannyelvű középiskolák informatikai versenyén, az INFOPROG 2011-en. Ezzel az eredménnyel az összesített pontszámok alapján az iskolák versenyét is megnyerte a felvidéki intézmény. A négy kategóriában zajló megmérettetés Programozás szekciójában a székelykeresztúri (Románia) Orbán Balázs Gimnázium csapata szerezte meg az első helyet. A magyarországi középiskolák közül a kisvárdai Bessenyei György Gimnázium csapata a Felhasználói és Általános Számítástechnikai Ismeretek kategóriában 2. és 3. helyet ért el, a salgótarjáni Madách Imre Gimnázium az Általános Számítástechnikai Ismeretek szekcióban második lett, míg a soproni Berzsenyi Dániel Evangélikus Gimnázium csapata 3. helyet szerzett Felhasználói kategóriában. (Képünkön az iskolák versenyének győztesei.)

A Budapesti Gazdasági Főiskola Pénzügyi és Számviteli Karának Salgótarjáni Intézetében és a szlovákiai Füleki Gimnáziumban április 15-17. között idén immár 16. alkalommal megrendezett verseny döntőjébe az októbertől márciusig zajló levelező fordulók eredményei alapján kerülhettek be az iskolai csapatok.

Dr. Rozgonyi József, a BGF PSZK Salgótarjáni Intézetének igazgatója a verseny kapcsán kiemelte: „Nagy örömmel tölt el, hogy idén is ilyen szép számban jelentkeztek tehetséges, fiatal informatikusok a Kárpát-medence minden tájáról. Úgy vélem, a diákok kiváló eredményeihez hozzájárult az is, hogy az elmúlt több mint másfél évtizedben a versenyben részt vevő intézmények között számos szakmai együttműködés jöhetett létre. Remélem, hogy a Budapesti Gazdasági Főiskola Salgótarjáni Intézete a jövőben is segítséget nyújthat a kapcsolatok építésében és ápolásában.”

Alábbi képünkön a programozói verseny győztesei:

 

Az INFOPROG 2011 versenyt – mely egyben a szlovákiai magyar középiskolák országos informatikai bajnoksága is – a házigazdákon kívül a szlovák Oktatási Minisztérium és a Rákóczi Szövetség támogatta.

 

 
 
 

Kapcsolódó cikkek

 

Belépés

 

 

Regisztráció