Támogatott Skype az amerikai Verizon mobil-előfizetőinek

A Skype internet-telefonos cég és az amerikai Verizon Wireless mobilszolgáltató a barcelonai Mobil Világkongresszuson (MWC) bejelentették, hogy a jövőben a mobilcég előfizetői kedvező feltételekkel használhatják a Skype szolgáltatást.

Az Egyesült Államokban piacvezető Verizon Wireless az első mobilszolgáltató, amely megtette ezt a lépést, mindeddig ugyanis a legtöbb társaság éppen, hogy ellenségnek tekintette a VoIP telefonos cégeket. A Verizon előtt eddig egyedül a brit 3 volt hajlandó valamiféle együttműködésre a Skype-al, sokan pedig elnézik, hogy a borsos adatforgalmi díjak fejében előfizetőik 3G hálózatukon használják az internetes telefonszolgáltatást. Vannak azonban olyan mobiltelefonos társaságok is, amelyeknél csak az okostelefonokba épített WiFi-n keresztül lehet Skype-olni, a mobilhálózaton nem. 

A Verizon Wireless döntésének hátterében egyértelműen az áll, hogy a mobilpiacon jelenleg dúló kiélezett versenyben minden eszközzel igyekeznek magukhoz csábítani az ügyfeleket. Így aztán a cég a korábbi adatszolgáltatási előfizetési díjak fejében kínál régi és új ügyfeleinek Skype internet-telefonos szolgáltatást, úgy, hogy nem számol fel külön tarifát azon kívül, amit egyébként is fizetni kellene egyes Skype-konstrukciókért (pl. Skype-ról vezetékes- vagy mobilhálózatba történő hívások). A megoldás a jövő hónaptól lesz igénybe vehető, a Verizon által forgalmazott 9 különböző okostelefonnal.

 
 
 

Kapcsolódó cikkek

 

Belépés

 

 

Regisztráció