Rövidesen befejeződik az SPSS felvásárlása; új PASW Statistics verzió

Az IBM felvásárolta az SPSS-t, az akvizíció 30-60 napot vesz igénybe, miközben a meglévő szerződések továbbra is érvényben vannak. A felvásárlás nyomán az SPSS Prediktív Analitika szoftver gyorsabb és szélesebb körű elterjedésre számíthatunk. Az SPSS szakemberei szerint az IBM szerepe az SPSS életében várhatóan tovább erősíti a Prediktív Analitikai alkalmazások vállalati szerepét és gyorsabb elterjedését. Az SPSS Prediktív Analitikai portfóliójában az IBM részéről is további fejlesztések várhatók.

Hamarosan megjelenik az SPSS PASW Statistics szoftverének legújabb, 18.0-ás verziója. A PASW Statistcs legnagyobb újdonsága, hogy moduljai mostantól külön-külön, az alapszoftver (PASW Statistics Base) nélkül is telepíthetők, használhatók. Ezzel az újítással minden eddiginél jobban a felhasználók igényeire szabott szoftvercsomag jött létre.

Három új modul jelent meg az új verzióval: 1. PASW Direct Marketing modul speciálisan összeválogatott eljárások kombinációját tartalmazza, amely lehetővé teszi mind az adatelőkészítést, mind pedig a vevők-, ügyféladatok szofisztikált elemzésének elvégzését. 2. PASW Statistics Developer testreszabott, egyedi statisztikai programozási felületet biztosít a PASW Statistics környezetben. Segítségével R algoritmusok egyszerűen PASW Statistics szintaktikába „rejthetők”, így egyedi funkciók és eljárások hozhatók létre, melyek megoszthatók, telepíthetők bármely másik modult használó felhasználóknál is. 3. PASW Bootstrapping egy hatékony eszköz, mely biztosítja modelljeinek stabilitását, megbízhatóságát. A PASW Statistics 18.0 hamarosan Magyarországon is megvásárolható lesz.

Az új PASW Statistics 18.0 moduljai a következők: PASW Statistics Base; PASW Regression; PASW Advanced Statistics; PASW Decision Trees; PASW Custom Tables; PASW Exact Tests; PASW Categories; PASW Forecasting; PASW Conjoint; PASW Missing Values; PASW Neural Networks; PASW Data Preparation; PASW Complex Samples; PASW Direct Marketing;
PASW Bootstrapping és PASW Statistics Developer.

 
 
 

Kapcsolódó cikkek

 

Belépés

 

 

Regisztráció